علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ از پارسال و پس از اینکه شورای اسلامی شهر مشهد اجرای پروژههای زودبازده را به عنوان نخستین طرح اجرایی این دوره مدیریت شهری به تصویب رساند، پروژههای زودبازده مختلفی برای همه محلات حاشیه شهر مشهد در مناطق مختلف شهری تعریف و اجرا شده که بخشی از آنها تا امروز به پایان رسیده است.
بنا به گفته مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد، همه پروژههای زودبازده تعریف شده برای محلات حاشیه شهر مشهد تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.
علی رضازاده همدانی در گفتگو با شهرآرا با اشاره به اینکه پروژههای زودبازده سازمان بازآفرینی در اواخر سال ۱۴۰۱ به بهره برداری میرسد، گفت: ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای زودبازده در سال ۱۴۰۰ در مناطق شهر تخصیص داده شد که حدود ۵۷ میلیارد تومان آن محقق شده و در سال ۱۴۰۱ هم پروژههای زودبازده درحال پیگیری است.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد افزود: پروژههای زودبازده پیرو مصوبه شورای اسلامی شهر در پنجم تیر ۱۴۰۰ از سوی شورای اسلامی شهر به شهرداری ابلاغ شد و روند اجرای پروژههای اعتمادساز بر مبنای سه ضلع درخواستهای مردمی، شورای اجتماعی محلات و دفترهای تسهیلگری سازمان بازآفرینی است. ازاین رو، منطق و ایجاد این پروژهها در راستای درخواستهای مردم شکل گرفته است.
وی ادامه داد: از تاریخ ابلاغ این پروژه ها، جلسات مختلفی با شورای اجتماعی محلات و دفترهای تسهیلگری و مناطق برگزار و مرحله اجرا از مرداد پارسال آغاز و در اواسط بهمن بارگذاری شد و به مرحله اعتبار و انعقاد قرارداد رسید.
رضازاده گفت: در راستای این طرح، دبیرخانه کمیسیون حاشیه شهر تشکیل شد و سازمان بازآفرینی به عنوان عضوی از این دبیرخانه، همه پروژهها را با مصوبه شورای اسلامی شهر منطبق و برای اجرا اولویت بندی کرد.
وی با بیان اینکه اکنون حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای زودبازده در یازده منطقه شهر درحال بارگذاری اسناد برای انعقاد قرارداد و برخی نیز درحال اجراست، افزود: پیش بینی میشود که برخی پروژهها در پایان شهریور و برخی تا پایان آبان به بهره برداری برسند.
رضازاده با اشاره به تعداد پروژهها و اعتبار درنظرگرفته شده برای آنها به تفکیک هر منطقه گفت: در این راستا، به منطقه یک برای ۲۲ پروژه حدود ۱۰ میلیارد تومان، منطقه ۲ برای ۴۱ پروژه ۱۱۱ میلیارد تومان، منطقه ۳ برای ۳۳ پروژه ۱۲۲ میلیارد تومان، منطقه ۴ برای ۴۹ پروژه ۷۰ میلیارد تومان، منطقه ۵ برای ۵۷ پروژه ۱۰۹ میلیارد تومان، منطقه ۶ برای ۸۳ پروژه ۱۲۹ میلیارد تومان، منطقه ۷ برای ۵۱ پروژه ۱۲۰ میلیارد تومان، منطقه ۸ برای ۹ پروژه ۱۹ میلیاردو ۹۰۰ میلیون تومان، منطقه ۹ برای ۲۷ پروژه ۳۰ میلیارد تومان، منطقه ۱۰ برای ۱۹ پروژه ۲۰ میلیارد تومان و منطقه ۱۲ برای ۱۳ پروژه ۳۹ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
وی همچنین افزود: شاخص درنظرگرفته شده برای هر محله ۱۰ میلیارد تومان است، اما به دلیل اینکه برخی مناطق تعداد محلات کمتری داشتند یا پروژههای تعریف شده شان به مرحله اجرا نرسید، اعتبار کمتری در نظر گرفته شده است.